(placeholder)

Formidling af skovens gamle håndværk:

Årets helt store naturoplevelse, – en oplevelse igennem den lyse sommernat.


Hver sommer omkring Sct.Hans vil Kulsvier- og savværkslauget  i Rold Skov formidle skovens gamle håndværk. Du kan kigge på eller deltage, alt efter tid og lyst.


Fra morgenstunden bygges milen op og tændes omkring middag. Milen brænder nu et helt døgn under konstant overvågning af kulsvierlauget. Savværkslauget i Vedstedskovhus kører med savene ved samme lejlighed, og hele området er nu et kulturområde for gammelt skovhåndværk. Skov- og naturstyrelsen har opbygget en udstilling

om skovbrug med fotos og film. Udstillingen er i den gamle lade i Vedsted skovhus.Kulsvierlauget stabler milen i løbet af lørdag formiddag, og processen med at omdanne bøgetræ til trækul starter. Når milen er tændt og godt i gang, falder der ro over pladsen og aktiviteterne starter. Der er vikingesmede, der gerne vil vise, hvordan de bruger trækullet i essen til at smede med og i år var der en perlemager, der bruger trækul til glasperle produktion. Grillen tændes kl.18.00 og alle der har lyst, er velkomne til af grille og spise egen medbragt mad sammen med kulsvierne.


Milen passes af lauget gennem den lyse sommernat og igennem årerne har vi haft næsten magiske stunder, som meget gerne deles med de, der har lyst til at deltage.


Stedet er en af skovens smukkeste pladser ved siden af Vedstedskovhus – lige bag røverknolden ved Rebild og vil du gerne deltage i arbejdet med at svide trækul og ”overnatte” i skoven med kulsvierne, skal du tilmelde dig på lawac@sns.dk af hensyn til det praktiske.

Datoen for  brændingen i 2018 bliver 9 - 10 juni


KULSVIER I ROLD SKOV

kulsviermile
Kulsvier Frode Jensen
Kulsvierpladsen

Milen bygges op af bøgetræ og dækkes med græstørv